Absolwentka Uniwersytetu im. A.Mickiewicza w Poznaniu. Zajmuje się profesjonalnym poradnictwem dietetycznym i kształtowaniem prawidłowych nawyków żywieniowych a także wspomaganiem leczenia dietetycznego fitoterapią.

Propaguje wiedzę na temat znaczenia odżywiania w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

W swojej pracy łączy elementy dietetyki leczniczej opartej na tradycyjnej medycynie chińskiej ze współczesną wiedzą o żywieniu człowieka.

Bierze udział w konferencjach naukowych i szkoleniach związanych m.in. z profilaktyką otyłości, cukrzycy, chorób układu krążenia.

Poszerza wykształcenie z zakresu ziołolecznictwa – szczególnie dot. nowych zastosowań fitoterapeutycznych znanych roślin leczniczych.



  • Studia Podyplomowe: Dietetyka i Planowanie Żywienia (Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań).
  • Praca dyplomowa: Rola wybranych składników pokarmowych w profilaktyce osteoporozy.
  • Trzyletni kurs: Dietetyka lecznicza tradycyjnej medycyny chińskiej (Kraków; Certyfikat Instytutu Avicenny).
  • Roczny kurs: Praca z procesem (Polskie Towarzystwo Psychologii Procesu, Warszawa).
  • Kurs z zakresu: Towaroznawstwa zielarskiego (Instytut Roślin i Przetworów Zielarskich, Poznań)
  • Swoją wiedzę systematycznie pogłębia na licznych kursach, konferencjach i szkoleniach.